Sotheby's International Realty - Tshwane, GT

WRITE-UP ON LANDS END, CORNWALL HILL COUNTRY ESTATE This spacious, architectural masterpiece was meticulously designed by the world-renowned architect Nico van der Meulen. Set against a backdrop of bushveld and a flowing river, this majestic residence, is the ideal home for an owner who appreciates seclusion and privacy, high quality finishes and naturally bright flowing spaces. Blended with the external Old English style, the interior of the home presents a clean, modern ambience. The solid maple woodwork elegantly ties together all the interior-architected doors, as well as the built-in units in the library, bar, living rooms and kitchen areas. Designer recessed ceilings and well-appointed lighting provide character to each room. Each room in this home, have doors leading onto its own balcony, which have panoramic views of the splendorous surrounds. As you enter through the designer front door, you are invited into the home by a spectacular double-volume entrance hall, with a domed ceiling that is hand painted to match the exquisite pattern of the imported Italian floor tiles and marble. Inside, a lush atrium immediately commands attention. The tranquil glass enclosure sits at the core of the home, adorned with bamboo, imparting its serenity from many angles. A lavish solid marble staircase, with metal balustrading, leads up to the upper floor. The double volume formal dining room is fitted with an attractive wine rack, leading into numerous integrated family living and entertainment spaces, meeting each other with effortless flow. The external folding doors, allow for the inside spaces to become one with the outdoor patios and nature. The open-plan gourmet kitchen and breakfast nook compliment the TV room, games room and the lanai making for integrated living and entertainment. A designer bar strategically services all these areas. The large scullery, pantry (with loading hatch to one of the double garages) and walk-in fridge/freezer are purposeful but tastefully tucked away. The double volume indoor swimming pool with separate guest cloakroom, can be accessed from all the reception areas. Completing the ground floor, is a formal lounge which also hosts another guest cloakroom, and an en-suite bedroom, with its own access door to the entrance driveway of the house. The private spaces on the upper level emulate the modern style on the ground floor. In the one wing, three spacious bedrooms, with walk-in closets and en-suite bathrooms (2 of the bedrooms share a full en-suite bathroom, with double basins) all access a central study / TV / relaxation area. The second wing, encompasses a master bedroom, with a light-filled landing area which can be utilised as a creative space or as a cosy lounging area for the master bedroom. Secluded in its own space, is the large contemporary styled library and study area, complete with utility kitchen and cloakroom, and a separate reception area with its own entrance directly from the driveway parking. This space makes for a functional and spacious home-office environment. This regal homestead projects the image of style, comfort and serenity, providing an unparalleled lifestyle which was created to be enjoyed and appreciated. THE OWNERS PIECE Our beautifully designed property, nestled in a cul-de-sac, has been home to our family since we built it in 2000. Living at Lands End, provided us with a quiet, safe and private lifestyle, where we could either relax alone, or entertain 100 people with the same feeling of luxury and style. The timeless design and high quality finishes, offered both a prestigious and comfortable feel, where children could bring their friends, yet where business associates could have meaningful engagements in the office space and entertainment areas alike. A true blessing to have had the opportunity to live here!